Artilaw (logo)  
Profiel | Hasseloo Monumenten Diensten | Hasseloo Monumenten Projecten | Hasseloo Monumenten Contact | Hasseloo Monumenten Colofon | Hasseloo Monumenten

Herenhuis “Die Gulden Helm” is een prachtig Rijksmonument in het hart van Zutphen. Het karaktervolle huis kent een lange geschiedenis. De fundamenten ervan zijn gelegd tussen 1325 en 1350, in de Gouden Eeuw is het huis vergroot en verfraaid, waarna omstreeks 1860 een classicistische gevel werd aangebracht. Het huis ademt zijn bouwgeschiedenis; zo kent “Die Gulden Helm” vele authentieke details, waaronder middeleeuwse kaarsennissen, prachtige Louis XVI-stijl marmeren schouwen, mooie oude paneeldeuren en originele vensterbanken en een marmeren vloer in de hal.

Hasseloo Monumenten maakte een herontwikkelingsplan en adviseerde de eigenaar bij de verkoop van het pand.
Herbestemt en herontwikkelt bijzondere gebouwen
Stuur een e-mail naar Philip Houtzager Klik hier voor een routebeschrijving via Google Maps