Artilaw (logo)  
Profiel | Hasseloo Monumenten Diensten | Hasseloo Monumenten Projecten | Hasseloo Monumenten Contact | Hasseloo Monumenten Colofon | Hasseloo Monumenten

Het´Hof van Hollandt´ is een Rijksmonument uit 1662 en gelegen aan de Marktstraat in Naarden Vesting.  In de periode tussen 1660 en 1810 is het in gebruik geweest als woon- en weeshuis, totdat het weeshuis verplaatste naar de Cattenhagestraat. Later, in 1874, werd het ingericht tot Post- en Telegraafkantoor, alsmede als bewoning voor de directeur. In 1892 werd het object in een publieke veiling verkocht, waarna het object als woonhuis is gebruikt. Het Hof van Hollandt kreeg in 1995 een winkelbestemming, waarna Hasseloo Monumenten het huis in 2020 herbestemde en er drie woonappartementen realiseerde.


Herbestemt en herontwikkelt bijzondere gebouwen
Stuur een e-mail naar Philip Houtzager Klik hier voor een routebeschrijving via Google Maps