Artilaw (logo)  
Profiel | Hasseloo Monumenten Diensten | Hasseloo Monumenten Projecten | Hasseloo Monumenten Contact | Hasseloo Monumenten Colofon | Hasseloo Monumenten

Terre Neuve

Op eigen initiatief heeft Hasseloo Monumenten een herbestemmings- en herontwikkelingsplan voor Landhuis "Terre Neuve" te Brummen (Gld.) gemaakt. Het Rijksmonument is een combinatie van een omstreeks 1625 gebouwde boerderij en een rond 1820 aangebouwd klassiek voorhuis. Terre Neuve is gelegen in een parkachtige tuin met verschillende
oude, monumentale bomen.

Het huis werd al geruime tijd niet meer bewoond en dreigde (verder) in verval te raken. De gemeente Brummen heeft medio 2009 besloten de planologische mogelijkheden tot herbestemming van het huis te verruimen, zodat ten behoeve van het behoud van de historische waarden van het huis een nieuwe economische drager kan worden gevonden.

Eén van de nieuwe mogelijkheden betreft het realiseren van meerdere wooneenheden in het oude huis en in een nieuw te bouwen “bouwhuis”. De maatvoering van de nieuwbouw dient ondergeschikt te zijn aan het oude huis, maar dient qua uitstraling en architectuur bij het monument aan te sluiten.

Het gemaakte herbestemmings- en herontwikkelingsplan voor "Terre Neuve" voldoet aan die eisen. Het herontwikkelingsplan voorziet in de realisatie van 7 appartementen in het oude huis, alsmede de realisatie van 5 appartementen in het nieuw te bouwen bouwhuis.


 

Bijlagen
» Presentatie Villa Terre NeuveHerbestemt en herontwikkelt bijzondere gebouwen
Stuur een e-mail naar Philip Houtzager Klik hier voor een routebeschrijving via Google Maps