Artilaw (logo)  
Profiel | Hasseloo Monumenten Diensten | Hasseloo Monumenten Projecten | Hasseloo Monumenten Contact | Hasseloo Monumenten Colofon | Hasseloo Monumenten

Hasseloo

Erve 't Hasseloo is een van de oudste boerderijen in Lochem en dateert volgens de jaarankers in de voorgevel uit 1711. Al in de 14de eeuw (1374) zou er sprake zijn van bebouwing ter plaatse. Mogelijk is in 1711 de oude hallehuisboerderij naar rechts toe uitgebouwd, waardoor de huidige krukhuisvorm ontstond. De beide bakstenen schuren tegen de oostelijke zijde van de boerderij zijn latere 19de eeuwse toevoegingen. Ten noorden van de boerderij bevindt zich op het erf een drietal drieroedige hooibergen, waarvan de tentdaken met riet zijn gedekt. Op het erf voorts oude schuren en een ronde bakstenen waterput met dekrand van Bentheimer zandsteen.

Nadat Hasseloo haar agrarische functie had verloren is het gerestaureerd en verbouwd tot comfortabel woonhuis met kantoor. Uitgangspunt bij de restauratie was dat deze het karakter van de boerderij niet mocht aantasten.

 

 


Herbestemt en herontwikkelt bijzondere gebouwen
Stuur een e-mail naar Philip Houtzager Klik hier voor een routebeschrijving via Google Maps